Šustr povýšil v Českomoravské nemovitostní

Vedoucím investičního a transakčního oddělení skupiny Českomoravská Nemovitostí se stal odborník na trh s nemovitostmi Jiří Šustr, který ve skupině dosud zastával pozici investičního a transakčního manažera.

Jeho cílem bude využít otevírajících se příležitostí na trhu a prostřednictvím nových akvizic rozšířit portfolio společnosti. Pro letošní rok má skupina na nové nákupy připraveny 2 miliardy korun.

Na pozici vedoucího oddělení se Šustr přesunul po necelých čtyřech letech ve společnosti. Nejprve dva roky působil jako transakční analytik, následně byl povýšen na manažerskou pozici a odpovídal za hladký průběh svěřených realitních transakcí po procesní i finanční stránce. Před nástupem do Českomoravské Nemovitostní působil několik let jako konzultant oddělení transakčního poradenství společnosti EY, kde připravoval finanční due diligence pro klienty z řad investičních fondů a průmyslových firem. Vystudoval obor finance na Masarykově univerzitě v Brně.

Jiří Šustr je jako nový vedoucí investičního oddělení odpovědný za efektivní alokaci kapitálu v rámci skupiny. Zastřeší operativní i komerční stránku veškerých investičních a divestičních aktivit skupiny. I nadále se bude aktivně věnovat vyhledávání a vyhodnocování nových investičních příležitostí a navazování obchodních vztahů. Jeho úkolem bude také zajistit personální posílení týmu, který po loňském vyčkávání chystá nové transakce.

„V segmentu kancelářských nemovitostí byla v druhé polovině minulého roku značně nižší transakční aktivita. Trh po výrazné změně úrokových sazeb hledal novou cenovou úroveň. Nyní již očekáváme ustálení situace a nalezení nové, tržně akceptované cenové úrovně, jež dodá současným majitelům komerčních budov potřebnou důvěru vstoupit na trh,“ vysvětluje generální ředitel ČMN Karel Bor.

Zatímco v prvních pěti letech své existence skupina ČMN kontinuálně rychle rostla, uplynulý rok se u nás nesl ve znamení stabilizace. Mým hlavním cílem nyní bude využít aktuální situaci na trhu, uzavřít akvizice, které naplní očekávání jak naše, tak prodávající strany, a tím opět nastartovat růst společnosti,” doplňuje Jiří Šustr.

Českomoravská Nemovitostní

Česká investiční skupina založená v roce 2016. Zaměřuje se na dlouhodobé investice a správu prémiových komerčních nemovitostí v atraktivních lokalitách. S celkovou hodnotou spravovaného majetku přes 14 miliardy korun a pronajímatelnou plochou komerčních nemovitostí bezmála 150 000 m2 patří ČMN v současnosti mezi pět největších pronajímatelů kancelářských ploch v Praze.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*