Bondster dosáhl milníku 111 111 111 transakcí

Pavel Klema

Počet transakcí na české fintechové P2B platformě Bondster dosáhl 111 111 111 a stále roste. Za pět let na trhu platforma nalákala 17 000 uživatelů, kteří proinvestovali téměř 4 miliardy korun. Díky až 17% výnosu investoři získali na úrocích přes 153 milionů korun. 

Platforma Bondster umožňuje lidem investovat do úvěrů zajištěných nemovitostí nebo jiným movitým majetkem.  U většiny úvěrů, které nejsou zajištěny majetkem, nabízí poskytovatelé garanci zpětného odkupu. Pokud není úvěr splácen déle než 60 dní, vyplatí poskytovatel investorům celou nesplacenou část jistiny úvěru a úrokové platby. Úrok náleží investorům i za celou dobu prodlení splátek. Investice do úvěrů tak přinášejí jedinečnou příležitost pro rozšíření a diverzifikaci portfolia s nízkou mírou rizika.

P2P investice odolávají inflaci

Bondster láká investory již od roku 2017. Od té doby se do zajištěných úvěrů rozhodlo své finance vložit 17 000 uživatelů.

Výhodou investování do zajištěných úvěrů je, že obstojí i v období vysoké inflace. Dosáhnout lze až 17% pevného výnosu. Úvěry jsou spláceny měsíčně a při reinvestování připsaných úrokových plateb je reálný výnos ještě vyšší. Počet 111 111 111 transakcí jasně dokazuje rostoucí zájem o P2B investice,“ říká CEO platformy Bondster Pavel Klema.

Investování pro každého

Samotný proces investování je velmi jednoduchý. Stačí si založit investorský účet, zaslat na něj peníze a pak už je možné rovnou přistoupit k výběru konkrétních úvěrů. U každého úvěru je určena minimální doba investice, nicméně ukončení investice lze naplánovat také na základě garance likvidity a možnosti pravidelného vystoupení.

Vedle klasické možnosti manuálního investování je na platformě Bondster možné využít také přednastavené investiční strategie nebo si vytvořit vlastní strategii. Ty pravidelně a automaticky investují podle zadaných kritérií, proto s jejich pomocí mohou investovat i méně zkušení nebo časově zaneprázdnění lidé.

Výhra pro jedničky

Investora, který provedl transakci s číslem 111 111 111, Bondster odměnil připsáním odměny 1 111 Kč na korunový investorský účet a 111 EUR na eurový účet. Transakce shodou náhody proběhla 22. 2. 2023 v 11 hodin a 11 minut. Investice ve výši 8,75 EUR do úvěru od poskytovatele Right Choice byla provedena automaticky v rámci konzervativní strategie, kterou má tento investor spuštěnou.

 

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*