Komerční banka Inovátorem roku 2022

Komerční banka si ze slavnostního vyhlašování cen Hospodářských novin Visa Nejlepší banka, které proběhlo v podvečer 1. listopadu, odnesla cenu Inovátor roku 2022.

Jde již o třetí ocenění tohoto typu, inovátorem byla Komerční banka vyhlášena již v roce 2011 a také 2016. Cenu Hospodářských novin za letošní rok banka získala za svůj inovativní přístup v oblasti sdílení bankomatových sítí.

Komerční banka v první polovině letošního roku oznámila, že společně s Monetou Money Bank propojí své bankomatové sítě. Cílem aktivity je nejenom zvýšit klientský komfort a dostupnost bankomatů, ale zároveň zamezit nadbytečnému plýtvání zdroji a také energiemi. Možnost připojit se je navíc otevřená pro všechny další banky, přičemž některé z nich již o této spolupráci uvažují.

Cena Hospodářských novin Visa Nejlepší banka 2022 a Visa Nejlepší pojišťovna 2022 byla letos vyhlášena již počtrnácté. Prvenství ve výzkumu získá ta banka a pojišťovna, která dokáže nabídnout klientům nejvýhodnější produkty a služby, kvalitně s nimi komunikuje, je pro ně dostupná a současně vykazuje dobré hospodářské výsledky, které svědčí o její stabilitě a přínosu pro majitele (akcionáře).

Projekt má za cíl podpořit rozvoj bankovního a pojišťovacího sektoru, poskytnout veřejnosti ucelený obraz o finančním trhu a pomoci se snadněji zorientovat v produktech a službách, které finanční instituce nabízejí.

V rámci ocenění se analyzuje celá řada číselných údajů, které poskytují ucelený obraz o jednotlivých finančních institucích. V žádném okamžiku zde nefiguruje subjektivní hodnocení „panelu odborníků“ či „odborné poroty“. O výsledku tedy rozhodují stovky objektivních dat a ukazatelů.

V soutěži se také rozhoduje o tom, které finanční domy v Česku jsou nejvíce inovativní. Letos se do soutěže o nejlepšího Bankovního inovátora roku přihlásilo celkem 10 bank. O vítězi svými hlasy rozhodla veřejnost prostřednictvím online ankety.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*