Coface mění generálního ředitele

Ján Čarný

Ján Čarný, generální ředitel Coface pro Českou republiku a Slovensko, se po více než šesti letech v čele této společnosti rozhodl, že ke konci srpna Coface opustí. Nahradí ho Rudolf Kypta.

Za dobu, kdy Ján Čárný stál v čele Coface ČR a SR, přispěl k jejímu rozvoji a vnímaní této společnosti jako důležitého podporovatele obchodních aktivit českých a slovenských firem. Společnost Coface poskytuje svým klientům ochranu před riziky spojenými s obchodováním – zejména pak informace o finanční stabilitě odběratelů, dodavatelů a potenciálních obchodních partnerů. Do portfolia jejích klíčových produktů patří pojištění pohledávek a jejich vymáhání.

V roce 2020 Ján Čarný také úspěšně dokončil projekt organizačního, procesního a personálního spojení aktivit Coface v Čechách a na Slovensku a podstatně tak optimalizoval činnosti Coface v obou zemích. „Děkuji Jánu Čarnému za jeho významný podíl na rozvoji aktivit Coface v Česku a na Slovensku a za úspěšný nárůst činností Coface v obou zemích,“ uvedl Jaroslaw Jaworski, CEO regionu centrální a východní Evropa společnosti Coface.

„Rozhodnutí pro mě nebylo lehké. Jsem však rád, že Coface je v ve skvělé růstové kondici a já budu mít možnost se věnovat něčemu novému.  Bylo pro mě velmi zajímavé podílet na zásadní změně společnosti Coface po jejím vstupu na pařížskou burzu v roce 2016.  Změny se týkaly všech oblastí: strategie, hodnot, procesů, systémů, organizační struktury a celkové kultury společnosti. Komplexní transformace společnosti byla výzvou pro celý můj tým stejně jako projekt spojení českého a slovenského Coface. Velkou pozornost jsme, zejména v posledních dvou letech, věnovali i růstu našich Business Intelligence produktů a jejich prodeji,“ řekl Ján Čarný, dosavadní generální ředitel pojišťovny Coface pro Českou republiku a Slovensko.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*