Air Bank připravuje nové platební řešení

Michal Strcula

Air Bank slibuje novinku pro obchodníky. “V letošním roce bychom rádi na bankovní trh přinesli zcela nový způsob placení, který umožní přijímat obchodníkům platby i bez klasického platebního terminálu,” uvedla banka.

V současné době toto řešení již pilotujeme, abychom co nejvíce vyladili uživatelský zážitek. Podrobné informace včetně principu, na kterém je naše řešení postavené, bychom chtěli sdílet až ve chvíli, kdy bude služba dostupná k využití veřejností.  Abychom ji rovnou ukázali, mohli si ji obchodníci, zákazníci i vy novináři vyzkoušet.

Jsme rádi, že naše připravované řešení vzbudilo zájem veřejnosti ještě před jeho spuštěním, proto si vám dovoluji vypíchnout body, které jsou pro nás důležité a které se začaly ve veřejné debatě probírat:

Chceme přinést takové řešení, které zboří současné bariéry v podobě technické náročnosti a poplatkové složitosti. A kvůli kterým není dnes stále ještě možné platit na většině míst v Česku bezhotovostně. Ozývají se nám už konkrétní obchodníci, kteří to vnímají podobně, je tak vidět, že jdeme správným směrem. Nestavíme řešení jen pro naše klienty, chceme opět zjednodušit život lidem napříč trhem, a to bez ohledu na to, u které banky mají účet,“ říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.

  • Nebojujeme proti terminálům, ale proti nemožnosti platit bezhotovostně
    • Naším primárním cílem je přinést možnost bezhotovostního placení všude tam, kde o ni zákazníci, ale i obchodníci stojí. Obchodníci z důvodu, že nemají v současné době dostatečně technicky nenáročný a cenově atraktivní způsob přijímání bezhotovostních plateb. A proto bezhotovostní karty vůbec neumožňují, nebo uvažují, že je přestanou přijímat.
    • Naše nové řešení zpříjemní placení zároveň i samotným zákazníkům, protože se díky tomu rozšíří počet míst, kde bude možné platit bezhotovostně.
    • Naše nové řešení, tak doplní stávají svět terminálů.
  • Naším řešením zaplatí klienti bez ohledu na to, u jaké banky mají účet
    • Chceme přinést změnu na celý bankovní trh. Proto stavíme řešení, kterým budou moci pohodlně zaplatit klient všech bank.
  • Nenutíme obchodníka změnit banku
    • Řešení, ke kterému cílíme, nebude obchodníka nutit otevřít si účet u Air Bank.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*