Projekt sdílených elektroskútrů BeRider končí

ŠKODA AUTO DigiLab provozoval v Praze od roku 2019 sdílení elektrických skútrů “BeRider”. Zelené elektroskútry ale z ulic brzy zmizí, projekt  je k 1. červnu 2023 ukončen. 

Na všeho začátku byla v září 2019 slavnostní premiéra v bývalém Vinohradském pivovaru. “Elektrické skútry jsou ekologické, snadno ovladatelné a prakticky vybavené. Využívání služby “BeRider” je možné pomocí příslušné aplikace – krok po kroku a pochopitelně vysvětlené. Registrace je zdarma,” uvedla tehdejší šéfka DigiLabu Jarmila Plachá.

S dojezdem až 70 km byly bezemisní elektrické skútry vhodné zejména pro krátké až střední vzdálenosti a řada Pražanů i turistů si tento způsob cestování oblíbila.

Bohužel pro ně končí projekt ve ztrátě a je ukončen. „Flotila 400 motocyklů se ukázala jako nedostatečná pro dosažení plánované dopravní obslužnosti a tím i profitability. Logistika obsluhy skútrů, která zahrnovala jejich servis a výměny baterií, se ukázala být příliš nákladnou,“ potvrdil časopisu Czechbanking mluvčí projektu Martin Ježek.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*