Centrála KB má solární elektrárnu

Komerční banka bude mít jako první banka v Česku na střeše fotovoltaickou elektrárnu. Instalaci už dokončila společnost ČEZ ESCO, která se zaměřuje na energeticky úsporná a klimaticky šetrná řešení pro firmy, obce a veřejnou správu.

Fotovoltaická elektrárna na centrále Komerční banky v pražských Stodůlkách má více než 200 panelů a ročně vyrobí téměř 100 MWh bezemisní elektřiny.

Komerční banka chce být uhlíkově neutrální do roku 2026, Skupina ČEZ zase do roku 2030 počítá s omezením využívání uhlí na minimum a jeho nahrazením při výrobě elektřiny nízkoemisními a obnovitelnými zdroji. Důkazem, že to obě velké firmy myslí vážně a při dosahování těchto cílů chtějí spolupracovat, je společný produkt Fotovoltaika za 1 Kč, na jehož vývoji se podílela také dceřiná společnost KB, SG Equipment Finance (SGEF). Zákazníkovi umožňuje pořídit si střešní fotovoltaickou elektrárnu bez investičních nákladů.

Komerční banka jde příkladem, a stává se jednou z firem, která si nechává instalovat fotovoltaickou elektrárnu tímto způsobem

„Ve Skupině Komerční banky klademe důraz zejména na odpovědné podnikání, digitalizaci, optimalizaci procesů a nákladovou efektivitu. Dlouhodobě plníme naše závazky udržitelnosti, jejichž hlavním cílem je dosažení uhlíkové neutrality do roku 2026. Udržitelná budoucnost pro nás představuje naprosto klíčové téma a veškeré naše aktivity jsou toho důkazem. Mám proto radost, že se nám společně s ČEZ ESCO podařilo instalovat fotovoltaickou elektrárnu na střechu naší hlavní budovy na Stodůlkách. Jsme první bankou v Česku, která bude tímto způsobem vyrábět solární energii na střeše centrály. Věřím, že budeme inspirací i pro ostatní banky,“ říká Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky.

Eva Jiránková-SGEF, Jan Juchelka-KB a Kamil Čermák-ČEZ ESCO na tiskové konferenci

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*