ČBA spouští ČBA Monitor – unikátní web s daty a statistikami

Česká bankovní asociace spouští interaktivní a rychlý přehled dat a statistik www.cbamonitor.czNajdete zde informace o vývoji ekonomiky, data z bankovního sektoru, vývoj vkladů a úvěrů včetně hypoték i data z trhu nemovitostí. Vše doplňují komentáře odborníků České bankovní asociace. Data, která jste dosud složitě hledali na jiných webech, najdete přehledně na jednom místě.

„ČBA Monitor je dalším krokem na cestě k našemu cíli být moderní a komunikačně vstřícnou asociací, která poskytuje velmi dobré a kvalitní informace. Nový web je unikátní, data v takto přehledné a ucelené podobě na českém trhu nikdo neposkytuje,“ uvedla Monika Zahálková, výkonná ředitelka České bankovní asociace.

V ekonomické části nového webu najdete přehled základních statistik – vývoj hrubého domácího produktu, inflace, nezaměstnanosti, mezd nebo průmyslové výroby. V bankovní části pak základní ukazatele o vývoji tuzemského bankovního sektoru, kde vycházíme z oficiálních statistik České národní banky a z dat individuálních bank. 

„ČBA Monitor uživatelům nabízí rychlý pohled na řadu aktuálních čísel, ale i delší časovou řadu klíčových indikátorů z tuzemské ekonomiky. Novinkou je pak také více informací o vývoji cen nemovitostí v ČR, a to v dělení dle regionů a typu nemovitosti,“ říká Jakub Seidler, hlavní ekonom ČBA.

Jakub Seidler

Nejnovější ukazatele o vývoji tuzemského trhu nemovitostí zveřejňuje ČBA z oficiálních dat ČSÚ, ale také díky spolupráci se společností Dataligence.

„Data z Dataligence nám umožňují sledovat vývoj v měsíční frekvenci a z pohledu realizovaných cen,“ doplňuje Jakub Seidler.

 

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*