Trinity Bank hlásí nárůst zisku o 400 %

Česká Trinity Bank zaznamenala v roce 2022 nejlepší hospodářské výsledky ve své historii. Stabilní růst banky a její rostoucí počet klientů se odrazil v rekordním zisku jedné miliardy korun před zdaněním, což je oproti roku 2021 nárůst o 400 %. Přesná hodnota zisku bude známa po auditu hospodaření banky.

Pětinásobná hodnota zisku oproti roku 2021 je mj. i výsledkem výrazného zaměření na služby i servis

klientům. To, že to byla správná cesta, ukazuje více jak 100 % nárůst počtu klientů, kdy v posledním měsíci roku 2022 Trinity Bank pokořila metu sta tisíc klientů. „Naše aktivita na trhu, důraz na aktivní rozšiřování pobočkové sítě a profesionální služby orientované na každého jednotlivého klienta, pomohly bance v jinak složitém a externími vlivy významně ovlivněném roku využít příležitosti pro velmi dynamický růst banky. A to nejenom v tržbách zisku, ale logicky i v bilanční sumě,“ krátce komentuje výsledky roku Dušan Benda, předseda představenstva Trinity Bank. 

Důraz na rostoucí síť poboček Trinity Bank v ČR 

V roce 2022 razantně rozšířila Trinity Bank svou pobočkovou síť o nová obchodní místa v Českých Budějovicích, Hradci Králové, Liberci, v Plzni i v Ostravě. Další nová pobočka banky bude otevřena v Olomouci. „Máme jasný cíl a tím je respektovaná středně velká středoevropská zemská banka se silným profesním i ekonomickým zázemím v regionech poskytující služby ve vysokém standardu,“ nastiňuje rozvoj Trinity Bank její předseda představenstva Dušan Benda. 

Další ekonomické údaje o TRINITY BANK 

Rok 2022 byl pro banku velmi úspěšný nejenom v růstu zisku, počtu klientů, ale také ve spojení se zvýšením bilanční sumy. Ta ke konci roku 2022 dosáhla výše 64 mld. Kč a oproti roku 2021 narostla o 27 mld. Kč, což je 73% nárůst proti loňskému roku. Samotná výše regulatorního kapitálu činila 4 mld. Kč, celkový kapitálový poměr dosáhl 22,2 %.

Nadále platí, že akcionářská struktura Trinity Bank zahrnuje téměř 9 tis. drobných českých akcionářů a podíl veškerých výnosů banky generovaných z aktiv v České republice k 31. 12. 2022 přesahuje 99 % a zbylou část z aktiv v jiných státech EU.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*