Kooperativa spustila novou Klientskou zónu

Začátkem prosince 2022 Kooperativa spustila novou Klientskou zónu. Ta nahradila Kooportál, který byl na poli pojišťovnictví průkopníkem v oblasti online služeb pro klienty. Nyní přišla nová aplikace – vyvinutá na přání klientů a klientských poradců.

Do klientské zóny mají přístup všichni klienti Kooperativy se sjednanou smlouvou na fyzickou osobu v roli pojistníka. Registrovat se mohou na stránce zona.koop.cz. Pro snazší registraci i přihlášení je možné využít BankID (bankovní identity).

„Zatím si naši klienti užívají jednoduchého přístupu ke smlouvám a platbám, stažení zelené karty nebo asistenční karty k cestovnímu pojištění. Právě rychlý přehled o pojištění a jednoznačný zabezpečený přístup přes BankID je velkou výhodou. Nicméně to hlavní teprve přijde, naše klientská zóna je první aplikací nové integrační platformy, která nám umožní digitalizovat mnoho našich klientských i interních procesů,“ shrnula první dojmy z nového online prostředí Eva Poláchová, členka představenstva Kooperativy.

V Klientské zóně uživatelé:

  • získají perfektní přehled o pojistných smlouvách,
  • provedou změny v kontaktních údajích,
  • nakouknou do transakční historie,
  • zaplatí pojistné,
  • sjednají si novou smlouvu,
  • vyřeší pojistnou událost,
  • vygenerují si novou zelenou kartu nebo digitální asistenční kartu.

A chystají se další rozšíření funkcí, například propojení online služeb mezi sebou, aby bylo možné koupit si pojištění přímo ze zóny bez nutnosti vyplňovat údaje, které již o klientovi známe.

K polovině ledna Kooperativa eviduje přes 155 000 přihlášení do Klientské zóny, s rekordním počtem 17 445 aktivních uživatelů za jeden den.

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*