Zemřel šéf ČPP Jaroslav Besperát

Předseda představenstva České podnikatelské pojišťovny (ČPP) Jaroslav Besperát (51) v úterý náhle zemřel, oznámila firma, která je pátou největší pojišťovnou v Česku. Podle informací zemřel v úterý v noci ve spánku.
Jaroslav Besperát (21. srpna 2013)

Jaroslav Besperát (21. srpna 2013)

„Odešel nejen člověk, který dokázal dát vše své práci, byl pro mnohé příkladem a prototypem vzdělaného, úspěšného a schopného pojišťováka a obchodníka, ale i člověk, který vždy bojoval za správné věci, za své přesvědčení, za svoji pojišťovnu a nikdy a v ničem se nevzdal,“ uvedla ČPP.

Besperát vystudoval Fakultu strojní ČVUT v Praze. Začínal v Živnostenské pojišťovně, další léta pracoval v IPB pojišťovně. V roce 2002 nastoupil do ČPP do funkce obchodního ředitele, stal se vrchním ředitelem a poté náměstkem generálního ředitele. Předsedou představenstva a generálním ředitelem byl jmenován v březnu 2010. Vedle toho byl i členem prezidia České asociace pojišťoven.

ČPP je společně s Kooperativou součástí Vienna Insurance Group (VIG), předního rakouského pojišťovacího koncernu v zemích střední a východní Evropy. Akcie VIG se od roku 2008 obchodují na pražské burze.

Zdroj: iDNES

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*