MONETA darovala neziskovkám nábytek a IT

Zuzana Filipová

Celkem 46 kusů vyřazeného kancelářského nábytku a 40 kusů výpočetní techniky darovala MONETA v rámci letošního třetího kola iniciativy MON HELP na dobročinné účely.

Projekt, v němž banka prostřednictvím smluvních partnerů z řad neziskových organizací rozděluje jednou za kvartál vyřazený mobiliář, se uskutečňuje již druhým rokem. Letos tímto způsobem darovala funkční, ale již nepotřebný majetek za 2 miliony korun.

Vyřazený kancelářský nábytek poslouží vybraným neziskovým organizacím k vybavení pracovišť, díky čemuž mohou organizace rozšířit své služby a zvýšit jejich úroveň. Na druhou stranu notebooky a all-in-one zařízení najdou využití v rámci podpory a rozvoji terénních služeb v chráněném bydlení, při péči o seniory a hospicové péči nebo u zajištění nezbytné administrativy pro lékaře a zdravotnický personál pečující o paliativní klienty.

„Darovaná zařízení dále umožní vytváření individuálních plánů péče o klienty v domově pro seniory, ale také například rozvoj samostatnosti dětí a klientů v chráněném bydlení,“ uvedla ředitelka udržitelnosti a komunikace Skupiny MONETA Zuzana Filipová s tím, že celková hodnota darovaného nábytku a techniky odpovídá 695 865 korunám.

Projekt MON HELP banka spustila v lednu 2022 společně se třemi smluvními partnery z řad neziskových organizací: Fórem mobilních hospiců, Diakonií CČE a organizací SOS dětské vesničky. Během loňského roku tímto způsobem darovala majetek v celkové hodnotě 17,26 milionů korun, za což v rámci prestižní oborové soutěže Mastercard Banka roku získala titul Zodpovědná banka roku 2022.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*