Hypotéky Air Bank i na nemovitosti v cizině

Marek Richter

Klienti Air Bank mohou díky její hypotéce bydlet ve vlastním už i na dovolené. Banka totiž v dubnu rozšířila okruh účelů, které umožňuje financovat hypotékou, o byty a domy v zahraničí. Sjednat a spravovat ji klienti mohou stejně jednoduše jako v případě hypotéky na nemovitost v Česku.

Platí pro ně také stejné úrokové sazby, které začínají už na 5,49 % ročně. Air Bank svým klientům navíc umožňuje i převedení hypotéky na zahraniční nemovitost z jiné banky.

„Mezi našimi klienty vnímáme zájem o pořízení nemovitosti v jiné zemi, a to obvykle v přímořských nebo horských lokalitách. Napomohlo tomu i oživení tohoto trhu po odeznění koronavirové pandemie. S naší hypotékou si klienti nyní mohou v zahraničí pořídit byt, dům, chatu nebo chalupu, které mohou využívat pro vlastní rekreaci a po zbytek roku je třeba pronajímat. Kombinace atraktivní lokality a cenové hladiny srovnatelné s tuzemskými nemovitostmi je pro ně totiž často zajímavější než vlastnictví investičního bytu v Česku,“ vysvětluje Marek Richter, vedoucí hypotečních služeb Air Bank.

Pro sjednání hypotéky na pořízení nemovitosti v zahraničí je zapotřebí, aby klient ručil jinou dokončenou nemovitostí na území České republiky, tedy typicky bytem nebo rodinným domem. Výše takové hypotéky potom může dosahovat až 80 % zástavní hodnoty této nemovitosti. Kupní smlouvu mohou klienti doložit v češtině, slovenštině, angličtině a němčině, v jiném jazyce pak s úředním překladem do češtiny. Nejnižší úrokovou sazbu klienti Air Bank aktuálně získají u hypotéky ve výši od 5 milionů korun s fixací na 5 a více let. Zájemci o hypotéku mohou využít kalkulačku na webových stránkách Air Bank a již před podáním žádosti tak zjistit, jakou úrokovou sazbu jim banka může nabídnout.

Sjednání a vedení hypotéky bez ohledu na to, zda je určena na nemovitost v České republice, anebo v zahraničí, jsou v Air Bank zdarma. Bezplatné jsou i změny výše a termínu splátek, mimořádné splátky a předčasné splacení hypotéky kdykoliv během fixace. Klienti také mohou využívat Chytrou rezervu, do které mohou vložit peníze navíc, a snížit si tak výši jistiny pro výpočet úroků. Peníze z Chytré rezervy si lze v případě potřeby vzít zase zpět. O hypotéku mohou klienti Air Bank zažádat online, a to i v mobilní aplikaci My Air.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*