Vláda schválila zavírání poboček České pošty

Minimální síť provozoven České pošty se od 1. července může snížit o 300 z 3 200 na 2 900 poboček. Příslušné nařízení vlády, kterým se stanovuje minimální počet provozoven, schválila vláda Petra Fialy na jednání ve středu 12. dubna 2023.

Vláda schválila novelu nařízení vlády, které stanovuje minimální počet provozoven pro poskytování základních služeb. Na základě této novely dojde od 1. července ke snížení počtu provozoven České pošty ze současných 3 200 na 2 900 poboček.

Dosavadní minimální počet platí od 1. ledna 2016, od té doby se ale zásadně změnila situace na trhu poštovních služeb. Fakt, že předchozí vlády na měnící se podmínky pro práce České pošty nereagovaly, dovedl státní podnik do tíživé ekonomické situace.

Pokud počet poštovních poboček neodpovídá objektivnímu zájmu veřejnosti o jejich služby, dochází navíc k nehospodárnému využití prostředků státního rozpočtu vyplácených na zajištění základních služeb. Vláda si od redukce poboček slibuje dosažení zásadních úspor v provozu pošty, na které naváží další kroky v plánované transformaci státního podniku.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*