Finbricks PSD2 Hackathon v dubnu

Jitka Haubová

Mít 48 hodin a příležitost posunout open-banking o pěkný kus dopředu? Kdo má rád výzvy, zamíří o víkendu 21.- 23. dubna 2023 do HubHubu v Paláci ARA v Praze. Finbricks, pionýr ve zjednodušování online plateb, zde totiž pořádá svůj první hackathon.

Finbricks je lídrem na trhu PSD2 plateb. Je součástí skupiny Komerční banky a dodržuje zásady a principy transparentního podnikání. Za více než rok fungování se spoluzakladatelům Tomášovi Fílovi a Pavle Knolové spolu s téměř 20členným týmem podařilo uzavřít partnerství s největšími platebními branami a finančními institucemi v České republice.

Představte si, že máte přístup k bankovním datům vašich klientů. Co byste z nich postavili?

I to je jeden z rébusů čekající na desítky programátorů v rámci dubnového Finbricks PSD2 Open-Banking Hackathonu. Interní startup Komerční banky Finbricks integruje všechny významné banky v Česku a na Slovensku a je lídrem v zavádění moderních PSD2 plateb. Jeho technologii dnes využívají platební brány jako GoPay nebo The Pay a významní čeští e-commerce hráči.

„Odpovědné a udržitelné podnikání vnímáme v Komerční bance jako strategickou prioritu. Finbricks hackathonem chceme akcelerovat využití open-bankingu pro udržitelná řešení s pozitivním dopadem na prostředí, ve kterém žijeme,” zmiňuje Jitka Haubová, členka představenstva a provozní ředitelka Komerční banky. Michal Vytiska, odpovědný za strategii skupiny Komerční banky, pak dodává, že „Komerční banka se chce i dále aktivně podílet na zrychlení rozvoje a formování PSD2 trhu v Česku, od kterého očekáváme významný zdroj zvýšení hodnoty pro jednotlivce i firmy”.

Potkejte na tucet mentorů ze Siesta Labs, Liftago, ČNB, Havel&Partners, KB a Techloop.

Účastníci hackathonu si sáhnou na agregační open-banking platformu, která umožňuje přístup k celé škále finančních dat. Na vítězné týmy čekají peněžní výhry v hodnotě 100 tisíc korun, projektová spolupráce s Finbricks, rozhovory v médiích, pozvání do podcastu a nemalé věcné ceny.

Samotná akce se bude konat v inspirativních prostorách HubHub v Paláci ARA v centru Prahy. V pátek večer proběhne představení výzev i týmů a ti z účastníků, kteří se přihlásí jako jednotlivci, budou mít šanci přidat se k přihlášeným týmům nebo postavit vlastní. Po celou sobotu pak budou týmům k dispozici přední osobnosti českého fintechu – těšit se můžete na Tomáše Olexu z České národní banky, investora Michala Ciffru z Depo Ventures, Mikoláše Belece ze Siesta Labs, Tomáše Michálka z KB SmartSolutions, Michala Šimona z Codeac.io, Radka Domína z Liftago, designéry z Komerční banky Helenu Warausovou a Jana Kemzu, a nebo přímo Pavlu Knolovou za Finbricks. Další mentoři budou oznámeni v průběhu března. Mezi porotci, kteří budou v neděli vybírat vítěze, potkáte výkonného ředitele Finbricks Tomáše Fílu, Martina PatákaCleverlance či Tomáše Řehoře ze Zenbase.

Kromě mentorů se zde seznámíte také s partnery akce, jimiž jsou mimo jiné Komerční banka, HubHub a Cleverlance. Během akce pod patronátem Jitky Haubové a Michala Vytisky z Komerční banky budou probíhat doprovodné workshopy a samozřejmostí je catering i jóga k protažení.

Přijďte tvořit budoucnost open-bankingu, registrace je otevřena do půlnoci 7. dubna

Událost proběhne třetí dubnový víkend ve třetím patře Paláce ARA a vítá nejen celé týmy, ale i jednotlivce. Registrace je otevřena do 7. dubna, 23:59 hodin. Více informací a registrační formulář najdete na webu Finbricks.

 

 

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*