Mastercard Awards si odnesly ČSOB a KB

Mastercard udělil celkem 14 výročních ocenění Mastercard Awards českým bankám a dalším platebním institucím. Porota hodnotila zejména jejich inovativní aktivity v oblasti digitalizace, péče o klienty a projekty směřující ke zjednodušení a zabezpečení českého platebního sektoru.

Cenu za největší nárůst objemu transakcí u obchodníků provedených kartami Mastercard získala ČSOB. Tento triumf banka doplnila i prvenstvím v dalších třech kategoriích.

Kromě vítězství v kategorii Issuer of the Year ČSOB uspěla i v kategorii Credit Card Issuer za největší nárůst objemu transakcí u obchodníků provedených kreditními kartami a v kategorii Commercial Card Issuer za největší nárůst objemu transakcí u obchodníků provedených firemními kartami. Dále pak ovládla také kategorii Digital Payments Innovation za zavedení automatické registrace platebních karet do služby Click to Pay, která umožňuje rychlé a bezpečné placení na internetu bez opakovaného zadávání čísla karty.

KB bodovala va 3 kategoriích

Ve třech kategoriích byla oceněna i Komerční banka. Ta získala cenu v kategorii Technology Innovation za stavbu nové generace bankovních a karetních systémů. Za inovativní přístup k oblasti esportu, podporu gamingové komunity a uspořádání unikátního turnaje ve hře League of Legends Prague Champs získala Komerční banka ocenění Unique Issuing Project Award. A do Komerční banky míří i osobní cena pro manažerku platebních metod Moniku Truchlíkovou, která byla oceněna v kategorii Issuing Payments Leader of the Year za významnou podporu inovací a aktivní roli v budování nové generace bankovnictví.

Cenu eCommerce Issuer získala za nejvyšší nárůst objemu a počtu transakcí v prostředí e-commerce a za uživatelsky nejpřívětivější online platby Air Bank. Ocenění Premium Card Issuer za největší nárůst objemu transakcí u obchodníků provedených prémiovými kartami letos dostala Raiffeisenbank. V kategorii Responsible Innovation si odnesla cenu mBank za úspěšnou marketingovou podporu vydávání virtuálních karet a zároveň za podporu všech dostupných druhů mobilních plateb.

Blahopřejeme všem oceněným bankám i jednotlivcům. Digitální vyspělost českého bankovního systému každým rokem roste a

eské banky opět prokázaly, že dokážou reagovat velmi pružně na rychle se měnící podmínky finančního trhu a poskytnout svým klientům ta nejlepší inovativní řešení. Společně s našimi dalšími partnery tak opět posouváme celý platební ekosystém v Česku o úroveň výše,“ řekl generální ředitel společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko Michal Čarný. 

Společnost Global Payments získala cenu v kategorii Acquirer of the Year za největší nárůst objemu přijatých transakcí u obchodníků kartami. Ocenění do Global Payments Europe putuje pro ředitele produktového aplikačního vývoje Karla Járu v kategorii Acquiring Payments Leader of the Year za dlouholetou podporu zavádění platebních inovací napříč trhem. V kategorii Fintech Innovation si za unikátní ucelený systém podpory digitalizace festivalů a zavedení produktových novinek cenu odnesl NFCtron. Za nejrychlejší implementaci a spuštění služby Click to Pay na straně acquiringu v České republice si cenu v kategorii Unique Acquiring Project Award odnesla společnost GoPay.

Ocenění

Společnost

Projekt

Issuer of the Year

ČSOB

Největší absolutní nárůst objemu transakcí u obchodníků provedených vydanými kartami

Acquirer of the Year

Global Payments

Největší absolutní narůst objemu akceptovaných karetních transakcí u obchodníků

Credit Card Issuer

ČSOB

Největší absolutní nárůst objemu transakcí u obchodníků provedených vydanými kreditními kartami

Commercial Card Issuer

ČSOB

Největší absolutní nárůst objemu transakcí u obchodníků provedených vydanými firemními kartami

eCommerce Issuer

Air Bank

Největší absolutní nárůst objemu a počtu e-commerce transakcí

Premium Card Issuer

Raiffeisenbank

Největší absolutní nárůst objemu transakcí u obchodníků provedených vydanými prémiovými kartami

Digital Payments Innovation

ČSOB

První implementace automatické registrace karet do služby Click to Pay

Fintech Innovation

NFCtron

Unikátní ucelený systém podpory digitalizace festivalů a jiných akcí zahrnující několik produktových novinek jako je představení zcela nového SoftPos terminálu Nautilus nebo nové generace platformy pro návštěvníky Nebula

Responsible Innovation

mBank

Úspěšná marketingová podpora vydávání tzv. e-karet a podpora všech dostupných druhů mobilních plateb

Technology Innovation

Komerční banka

Stavba zcela nové generace bankovních systémů na zelené louce a kompletní migrace karet do nového karetního systému nové generace s názvem PRIME

Unique Issuing Project award

Komerční banka

Inovativní přístup k oblasti esportu, podpora herní komunity a uspořádání unikátního eventu Prague Champs

Unique Acquiring Project Award

GoPay

Nejrychlejší implementace a spuštění služby Click to Pay na straně acquiringu v České republice

Issuing Payments Leader of the Year

Monika Truchlíková, Komerční banka

Významná podpora inovací a aktivní role v budování zcela nové generace bankovnictví

Acquiring Payments Leader of the Year

Karel Jára, Global Payments Europe

Dlouholetá podpora zavádění platebních inovací napříč trhem a uvedení prvního SoftPos řešení na český trh

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*